24. august arrangerer Rørosmeieriet og Landbrukets Økoløft en problemløserkonferanse! Sammen skal vi finne de beste løsningene for hvordan vi kan produsere mat I TAKT MED NATUREN!

Norges eneste heløkologiske meieri, Rørosmeieriet, fyller 20 år i år! Det må så klart feires. Men, Rørosmeieriet ville ikke være Rørosmeieriet om de ikke samtidig brukte anledningen til å gjøre noe større. 

Rørosmeieriets bestyrer, Trond Vilhelm Lund, er en mann som liker å se fremover. Hans fokus for 20 årsjubileumet er ikke fortiden, men fremtiden – de neste 20 årene. 

Lunds utfordring til oss forbrukere er: Hvordan produserer vi maten vår om 20 år? Kan vi sammen tenke ut løsningene vi trenger for en bærekraftig verden? 

Hva er en problemløserkonferanse? 

I dag står vi overfor tre store kriser samtidig: klimakrise, tap av biologisk mangfold og pandemi. 

Rørosmeieriet og Landbrukets Økoløft inviterer tiI en konferanse som skal hjelpe matprodusenter, beslutningstakere og forbrukere til å sammen diskutere hvordan vi kan produsere maten vår innenfor planetens tåleevne, og på en måte som er bra for både dyr og folk.

På konferansen ønsker vi at alle skal delta i samtalen om hvordan maten vår kan bidra til å løse utfordringene vi står overfor, og ikke forsterke dem. 

Hva må vi gjøre i dag for at vi om 20 år kan se tilbake og være fornøyde med valgene vi tok? 

Hva kan du forvente av konferansen?

På konferansen vil du møte folk som går foran og som allerede har turt å ta annerledes valg for fremtiden. 

Du vil møte folk som tenker nytt og som vil utfordre våre tankemønstre. 

Vi kan garantere en spennende dag hvor du vil dra hjem, eller logge av, litt klokere og mange refleksjoner rikere.

Fysisk eller digital? 

På grunn av koronapandemien planlegger vi en kombinert fysisk og digital konferanse på Røros Hotell, hvis smitteverntiltakene tillater det. Hvis ikke, blir konferansen heldigital. 

Det aller hyggeligste er jo om alle kommer til Røros. Det er jo et av de fineste stedene i verden. Det er ikke bare Rørosinger som synes det, men UNESCO som har satt de verdensarvlista si.

Røros er på UNESCO sin verdensarvliste. Hvis smitteverntiltakene tillater det en kombinert fysisk og digital konferanse på Røros Hotell. Hvis ikke, blir konferansen heldigital. Foto: Arvid Høidahl 

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply