Få ting slår en nybakt, luftig, søt og myk bolle. Enda bedre blir bollene når du fyller de med sjokoladepålegg (type Nutella, Nugatti eller lignende) og topper de med en litt sprø, søt skorpe av Røros Smør. Disse bollene er lagt i ei lita langpanne så det blir ei bollekake. Det ser kult ut, og så gjør det at bollene vokser sammen. Av og til kan man kose seg skikkelig, da er denne midt i blinken! /g

Til én form på ca 25 x 35 cm trenger du:
100 g + 60 g Røros Smør
3,5 dl mjølk
100 g sukker
25 g gjær
400 g siktet mel
Sjokoladepålegg – ca 250 g
ca 2 ss sukker

  • Smelt 100 g Røros Smør og varm mjølka til ca 37 grader
  • Bland i gjær, sukker og mel og kna til du har en fin og glatt deig som slipper bakebollen.
  • La deigen stå tildekket på et lunt sted til den har doblet størrelsen. Ca 45 min.
  • Bak ut ved å kjevle deigen til et rektangel som er ca 40 cm bredt og 30 cm høyt.
  • Spre sjokoladepålegg utover hele leiven, bortsett fra ei stripe på ca 3 cm på den ene langsida.
  • Rull sammen deigen, begynn på langsida på motsatt side av den sjokoladefrie stripa.
  • Du har nå en rull på ca 40 cm. Del denne i 12 skiver og fordel disse jevnt utover i en bakepapirkledt lita langpanne.
  • La kaka etterheve i ca 30 min.
  • Nå kommer prikken over i’en: Legg 1 lita teskje med Røros Smør oppå hver av bollene og strø ca 2 ss sukker jevnt utover kaka.
  • Stek på 200 grader i 20-25 grader.

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply