Dette er smakfull og ekte mat med lange tradisjoner i vår region, allikevel aktuell og mulig å variere i det uendelige. Det finnes utrolig mange gode skinker og pølser rundt omkring i Norge.

Sharing platters betyr at du setter maten frem på store fat som alle så forsyner seg fra. Lett å anrette på lekkert vis og sosialt å spise sammen. Perfekt gjestemat! Spesielt godt med noe av det skikkelig gode ølet som brygges rundt om i det ganske land. /g

Kveldskos til 4
200 g spekeskinke (feks. St. Kristina fra Tynset)
200 g spekepølse (feks. Spell Ola fra Rørosrein og Kalvesalami fra Hognamat)
Godt flatbrød (feks. Rørosbakern eller Kvikne Hjemmebakeri)
300 Skjørost
1 beger Røros Rømme
1,5 dl Tjukkmjølk
2-4 ss sukker
Tomat eller småsalat

1 Skjær opp skinke og pølse.
2 Rør rømme og tjukkmjølk lett sammen.
3 Vend inn skjørost.
4 Sukre rømmeblandingen etter smak.
5 Legg alt opp på et stort fat.
6 Hver forsyner seg rett fra fatet; litt flatbrød, en skje skjørostblanding og litt skinke/pølse blir en passe munnfull.

Foto: Øyvind Haug
Foto: Øyvind Haug

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply