Det er lange og smakfulle tradisjoner for søte vafler i Norge, men her foreslår vi at du tar frem vaffeljernet til å lage en saftig vaffel som base for salt topping.  Lettvint “bakst” og skikkelig godt! Lekkert ser det også ut. Vel bekomme! /g

Ingredienser:
3 egg

3 dl helmjølk
160 g Skjørost
1,5 dl siktet mel
1,5 dl grovt sammalt mel
1 ts bakepulver
2 ts sukker
50 g smeltet Røros Smør
Ca ½ dl vann

Topping:
Røros Rømme
Løyrom
Rødløk
Fersk dill

Fremgangsmåte:
Knekk egg i en bolle og visp lett. Rør inn melk. Sikt inn det tørre og bland godt.

Tilsett skjørost og smeltet smør til slutt.

Juster tykkelsen på røra med kaldt vann. La røra stå og svelle i minst 20 min.

Stek på lav til middels varme. Avkjøl på rist.

Server med topping, feks. Røros Rømme, løyrom, noen biter rødløk og litt fersk dill.

Andre topping-forslag:
–  Røros Rømme, røkt reinsdyrskjøtt og ripsgele.
– Røros Rømme, varmrøkt sik eller annen innlandsfisk og rørte tyttebær.
– Røros Rømme, stekt kantarell, bacon og syltet rødløk.

Foto: Øyvind Haug
Foto: Øyvind Haug

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

1 Comment

Leave a Reply