Gunn jobber på Rørosmeieriet. Hun er – etter eget utsagn – en beskjeden nordlending. Gunn elsker å lage jul og stelle godt med sine nære og kjære i julehøytiden. I år gleder hun seg ekstra til å feire barnebarnet Ibens aller første jul.

Julekaker er en smakfull og tradisjonsrik julebakst som alle liker. Det er litt mer mat enn kjeks og kaker, men allikevel ikke så mettende at du ikke har plass til ribba et par timer senere på dagen. Gledelig førjul og julehøytid ønskes dere!!!

3 julekaker
6 dl Helmjølk
1 pk tørrgjær
2 egg
2 dl sukker
200 g Røros Smør Mild
2 ts kardemomme
1 kg siktet hvetemel

Legg et klede eller plastfolie over og la den heve til deigen har dobbel størrelse, dvs. i ca 1 time.

Strø på mel og velv deigen ut på bordet. Kna inn ca 3 dl rosiner. Du kan også bruke sukat eller korinter hvis du liker det.

Bak ut til 3 brød og legg i smurte brødformer.

julekakeDekk til og la de etterheve i ca 40 min.

Pensle brødene med pisket egg før steking, så de får blank overflate.

Stek på 200 gr i ca 30 min. Avkjøl de på rist.

Kakene kan godt fryses.

Julekake er nydelig med et godt lag med smør. Det er også godt med ost eller syltetøy oppå. Mmmmm……

 

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply