Denne oppskriften gir nydelige, myke og deilige smultringer! En klassiker hjemme hos meieribestyrer Trond. NB! Smultringbakst er ikke egnet for barn.

50 smultringer
3 egg
275 g farin
5 dl Tjukkmjølk
50 g Røros Smør Mild
1/2 ts kardemomme
1 1/2 ts hjortetakksalt
600 g ++ siktet hvetemel
1,5 kg smult

Smelt smør.

Visp egg og farin til eggedosis.

Bland kardemomme og hjortetakksalt i hvetemelet. Sikt dette inn i røra. Juster ev. med mer hvetemel, men deigen skal være som en tjukk røre.

Vær alltid forsiktig når du jobber med smult. Varm smulten på middels varme, til ca 160-170 grader i en tykkbunnet kjele.

Det er fint å bruke ei tresleiv til å ta smultringene opp av gryta. Smulten er passe varm når smulten bobler rundt tresleiva når du stikker den nedi. Du kan også teste med en liten brødskive el.

Bruk en donut maker – av den typen som ser ut som en smal og høy plastbolle der røra trykkes ut i nedkant av bollen, og rett ned i smulten. Fyll donut makeren med røre og klem ut smultringer. Pass på så de ikke plasker ned i.

Klem forsiktig ca 4 smultringer ned i gryta. Når de flyter opp, snur du dem, slik at de blir gylne på begge sider. Ta de opp og legg de på kjøkkenpapir slik at de får renne av seg.

Smultringer tåler godt å fryses, varm de gjerne litt før servering.

Edit: Feil i oppskrift.

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

1 Comment

Leave a Reply