Innbakte pizzaboller gjør matpakka til en ekte hverdagsglede for store og små. Oppbevar dem i frysen og varm dem bittelitt før de legges i matboksen. Akkurat disse bollene ble bakt av husets tenåringskokk (senere på kvelden fikk vi også sjokoladefondant :)) og de ble helt nydelige! Faren med disse er at de blir spist opp lenge før de rekker å havne i noens matpakke…

Bollene kan fylles med det du vil, her ble det noen boller med kjøttdeigbasert tomatsaus og noen med ost og skinke. Har du grønnsaksrester? Putt dem i fyllet.

Nyheten Røros Smør Mild er perfekt til baking. Med mindre salt i smøret, så blir det jo mindre salt i maten. Du kan gjerne tilsette 1 ts med havsalt i denne deigen, men vi har en ettåring i huset, så vi prøver å salte lite.

Skjørost i deigen gir en deilig sprø skorpe og gjør bollene mer mettende. /gunhild

Ca 24 pizzaboller
100 g Røros Smør Mild

3 dl Lettmjølk
100 g Skjørost
1/2 pk fersk gjær
2 egg
200 g siktet hvetemel
200 g siktet speltmel
200 g grov sammalt mel
60 g havregryn

Fyll:
400 g karbonadedeig
Tomatsaus
Ev. grønnsaksrester
og

Ca 100 g hvitost
Ca 100 g kokt skinke

Smelt smøret i en liten kjele, tilsett melken og skjørosten og kjør med stavmikser. Denne blandingen skal da ha en temperatur mellom 20 og 37 grader. Jo lavere temperatur, jo lengre hevetid må du regne med. Det er viktig at den ikke er varmere enn 37 grader, for da virker ikke gjærbakteriene. Smuldre gjæren i væsken. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til å blande alle ingrediensene til deigen og elt til deigen slipper bollen. Tilsett litt mer mel hvis deigen blir veldig løs. Legg et klede over og la deigen heve i minst 1 time eller til dobbel størrelse.

Pizzabolle

Mens deigen hever kan du gjøre klart fyllet. Pass på så tomatsausen ikke blir for tynn.

Del deigen i 3 og kjevle den ut til en ca rektangulær form. Del i 8 biter, legg litt fyll på hver av bitene, dra hjørnene og endene sammen slik at fyllet blir godt lukket inn i bollen. Sett bollen med skjøten ned, på en bakepapirkledd stekeplate. Dekk med plast og etterhev i ca 30 min. Gjør det samme med de andre 2 delene.

Stek på 200C i ca 15 min. Avkjøl på rist.

Kos dere med disse smakfulle pizzabollene!

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply