Elise jobber på Rørosmeieriet. Hun er utdannet kokk og er også aktiv styrkeløfter. Faktisk vant hun NM-gull i oktober 2016! Hurra for Elise!!!

Dette er hennes oppskrift på mettende og smakfulle proteinmuffins laget på rene råvarer. Hvis du lager boller på 100 gram, så blir dette ca 215 kcal, 18 g protein, 19 g karbohydrater og 5 g fett per muffins.

Oppskriften kan varieres i det uendelige med det du har i kjøleskapet av grønnsaker, andre typer kjøtt og ikke minst, annet krydder.

Ca 8 boller á 100 g
2 egg
150-160 g Skjørost
100 g Cottage Cheese fra Rørosmeieriet
150 g havregryn
100 g havremel
2 ts bakepulver
100 g ost (mager)
200 g karbonadedeig
1/4 rødløk
1 neve paprika

1 neve purre
1 ss oregano
1 ss spisskummin
1 ss chiliflak

Sett stekeovnen på 180 grader.

1. Brun karbonadedeigen lett og sett til avkjøling.
2. Kutt grønnsakene i biter.
3. Kjør sammen egg, skjørost og cottage cheese med stavmikser.
4. Ha resten av ingrediensene i og bruk hendene og bland, hvis den blir for hard, ha i litt vann. Skal være fast men ikke knall hard. Hvis den blir hard, så kan du bruke eggehviter på kartong eller vann for å jevne ut konsistensen.
5. Lag emner à ca 100g. Det skal bli ca 8-9 av en porsjon. Sette de på bakepapir på en stekeplate.
6. Stek på 180 grader midt i ovnen i 15-20 min til de er gyldne.

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply