Sjølsnekra oppskrift med mye meieriprodukter ble til nye hverdagsfavoritter! Nydelige luftige og saftige matpakkerundstykker med en tynn, sprø skorpe. Fine i å ha i frysen, men holder seg også godt på kjøkkenbenken i et par dager.

Det ser kanskje voldsomt ut med flere forskjellige melsorter, men dette er ingen hokus pokus, det lover jeg.

32 rundstykker (2 stekebrett)
1/2 pk fersk gjær
1 ltr Helmjølk
100 g Røros Smør Mild eller vanlig
2 ts uraffinert havsalt
2 ss rørsukker eller annet søtt
2 egg
500 g hvetemel, siktet (halvparten kan erstattes med fin sammalt)
500 g speltmel, siktet
200 g havregryn (både store og små fungerer)
300 g sammalt hvete grov
160 g Skjørost
6 never (ca 100 g) div. frø – her har jeg brukt solsikke og chia
Ekstra mel til å justere deigens konsistens

Jeg lager disse i kjøkkenmaskina. Smuldre gjæra i bakebollen og hell på 1 liten dl mjølk (kald).

Smelt smøret over medium varme i en kjele. Når smøret er smeltet, helles resten av mjølka oppi. Dette varmes så videre til det er ca romtemperatur. Tilsett så skjørosten og kjør dette med en stavmikser el. slik at ostekornene blir mindre.

Deretter blandes alle ingrediensene sammen, egg tilsettes til slutt. Elt godt og juster med siktet mel til du får en passe fast deig. Elt helt til deigen slipper bollen i kantene.

Hev i 2 t. Slå luften ut av deigen og lag rundstykker. Dette er akkurat passe mengde deig til å lage 2 stekebrett med 4×4 rader. Etterhev i ca 30 min.

Stek på varmluft på ca 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøles på rist.

TIPS! Du kan steke brettene samtidig, etter halv steketid er det lurt at brettene bytter plass både ift opp og ned i ovnen, og slik at de rundstykkene som har stått nærmest stekedøra får steke videre innerst i ovnen.

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply