Kan lages med Syrna Naturell i stedet for Tjukkmjølk. Populært til frokost, lunsj og kvelds. Mettende kost som smaker kjempegodt for både store og små. Pålegget avgjør hvor sunt måltidet blir :). Dette er en sikker vinner hjemme hos oss og den røra du ikke bruker, setter du i kjøleskapet til en senere gang :). Det er også lett å finne økologiske ingredienser til dette. /gunhild

4-6 porsjoner:
4 dl Tjukkmjølk fra Røros
2 dl Skjørost
3 middels store egg
3 dl hvetemel (ev. en blanding av hvetemel og siktet speltmel)
2 dl grov sammalt hvete
0,5 ts natron
2 ss sukker eller tilsvarende søtning
3 ss smeltet Røros Smør (ca 50 gram)
Smør til steking

Ha melka og skjørosten i en bolle og kjør dette med stavmikser så ostekornene blir mindre.

Pisk inn egg og smør.

Bland mel, sukker og natron, og rør dette inn i røra. Du skal ikke røre for mye, bare til det er blandet sammen. Juster tykkelsen på røra med mel/melk. Den skal være ganske tjukk.

Stek lubne pannekaker (2-3 ss røre per pannekake, ca 1 cm tykke) på lav – middels varme i smør i stekepanna. Det er viktig at varmen ikke er for høy, slik at pannekakene blir gjennomstekt. Snu den når den har boblet og stivnet på oversiden.

B001_C023_0101DW

Ferdigstekte pannekaker kan med hell stå noen minutter i en oppvarmet stekeovn før servering så de holder seg varme.

Nydelig å servere med sesongens friske bær!

Andre serveringsforslag:
– syltetøy og Røros Rømme (kan piskes til luftig krem for spesielle anledninger)
– hvitost og skinke
– Røros Smør og melis
– lønnesirup og bacon

Ønske du en mer avansert pannekakeoppskrift anbefaler vi The Modern Pantrys Ricotta Pancake. Bruk Syrnet Mjølk med kjernemjølk i stedet for “buttermilk” og skjørost i stedet for ricotta.

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply