Dette er en rett med mye proteiner, grønnsaker og en smakfull kremet saus. Rett og slett en rask og sunn rett som passer for de fleste.

Denne oppskriften er basert på fettuccine type pasta, altså en «båndspaghetti», men man kan selvfølgelig bruke en annen type ønsket pasta.

Retten inneholder strimlet gulrot for å bidra med mer grønnsaker og samtidig føles som ekstra pasta, noe som gjør at man fint kan redusere mengden pasta. Dette gjør man som man ønsker.

Sausen kan krydres etter eget ønske, men det er godt med litt chili for å gi sausen en piff. Fløten og skjørosten vil likevel dempe den sterke smaken, så det bør man ikke være redd for.
Har man ikke soyasaus tilgjengelig bør man bruke en buljongterning sammen med litt av kokevannet til pastaen. Velbekomme! /Linn

4-5 porsjoner

Fettuccine, eller annen ønsket pasta
2 store gulrøtter
Olivenolje
1 stor gul løk
4 fedd hvitløk
6 puter hakket spinat, frossen
3 ss soyasaus
2 ss tomatpure
2 dl Fløte
300 gram Skjørost
Krydder, ønsker du en spicy rett bruk litt chili og spisskummen. Ellers så er timian, oregano og basilikum alltid en god kombo å bruke.
Pepper
Salt

Start med å strimle gulerøtter og skjære løk. Gulrøtter kan strimles ved hjelp av en juIiennejern.

Kok opp vann og tilsett pasta og strimlede gulrøtter. La det trekke til det er al dente.

I mellomtiden steker du løk i en god olivenolje til den er blank. Tilsett deretter hakket hvitløk, krydder og la det frese litt for du tilsetter spinat. Hakk spinaten godt i pannen og tilsett soyasaus og tomatpure.

Tilsett fløte. Rør godt og la det koke et par minutter.

Drener den ferdig kokte pasta/gulrot- blandingen og overfør pasta til sausen. Tilsett skjørost og smak til med salt og pepper. Bland godt, og voila!

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply