Jeg synes grønnsaksbiffer er en super måte å bruke brødrester på. Vi lar brødrestene tørke inni klede eller på lav temperatur i ovnen. Brødet kan ev. erstattes med like deler havregryn og griljermel. Oppskriften kan også varieres slik at du kan bruke det du har (til overs) i kjøleskapet. Denne gangen fikk jeg brukt opp en rest av maiskorn.

Disse gulrotburgerne, -biffene eller -kakene kan brukes som et vegetaralternativ, eller som tilbehør til kjøttretter. Jeg har hentet inspirasjon hos ei venninne og Veganmisjonen. De smaker kjempegodt synes både baby og mann – og det betyr at de er godkjent på ganske mange nivåer. Herlig med salat, cous cous og aioli eller rett og slett i en burger. Kun fantasien setter grenser for tilbehøret./g

24 gulrotbiffer:
3 egg

700 g gulrøtter
1 liten gul eller rød løk
50 g parmesan
200 g brødsmuler/gammelt brød
1 ts kanel
2 ts persille, hakket
1 dl maiskorn
50 g rosiner
1 beger Cottage Cheese
Ev. pepper og salt
Ev. griljermel eller egg til å justere konsistensen

Røros Smør til steking
Bløtlegg rosinene i en liten kopp ved å helle på kokende vann til det dekker rosinene. La stå.

Jeg brukte kjøkkenmaskina og rivjernsfunksjonen på denne og rev gulrøtter, parmesan og brødsmuler så de ble rimelig “finrevet”. Det ble noen større biter innimellom, men det går bra. Grovhakk løken.

Tøm vannet av rosinene.

Bland alle ingrediensene sammen, med unntak av mais, rosiner og cottage cheese. Disse has oppi til slutt, rør så lett sammen. Deigen skal være så fast som mulig, samtidig som det skal være mulig å forme en ball av den. Reguler konsistensen med litt mer egg eller brødsmuler. Du kan også bruke griljermel til dette.

Blandingen skal så stå i kjøleskapet en liten halvtime for at den skal binde seg litt mer sammen.

Bruk pepper og salt etter skjønn. Jeg saltet ikke, iom at dette også er babymat hos oss.

Steking i ovn: Ta frem 2 stekeplater, kle med bakepapir og smør et tynt lag med Røros Smør. Form kaker med hendene eller med 2 skjeer. Det blir ca 24 stk. Dette kommer selvfølgelig an på hvor store du vil ha dem. Klem kakene litt flate og stek i stekeovnen på ca 200 gr i ca 20 minutter, eller til de er litt brune og gyllen i fargen. De flyter ikke utover under steking, så de får den fasongen du gir dem.

Steking i panne: Bruk godt med Røros Smør i panna og stek på lav til middels varme, ca 4 minutter på hver side. Legg gjerne et lokk over under steking.

Lykke til!

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply