Rømmegrøt er skikkelig sikringskost. Her har vi laget en lettere variant. Oppskriften har vi testet for Coop, og den opprinnelige oppskriften finner du her. Rømmesmaken er naturlig nok svakere enn på skikkelig rømmegrøt, men grøten smaker fortsatt av rømme og har en rund smak som kommer fra tjukkmjølkas mildhet. /g

4 porsjoner:
1 beger Røros Rømme
2,5 dl Tjukkmjølk
2 dl hvetemel
5 dl lettmjølk
1/2 ts salt

Serveres med:
rød saft
sukker
kanel
Røros Smør Mild

Kok rømme og tjukkmjølk under lokk på middels varme i cirka 5 minutter. Rør så i halvparten av melet. Det er viktig at du rører kraftig slik at du ikke får klumper, og for å få smøret frem. Du kan så skumme av litt av smøret. Ta det av med en skje over i en liten sausmugge eller et sausnebb. Dette kan du gjerne gjøre i flere omganger.

Smøret du tar av, kan du servere varmt til grøten. Noen vil heller ha vanlig smør til, dette er en smakssak.

Rør i resten av melet, igjen er det viktig å vispe kraftig for å få en fløyelsmyk grøt. Spe med melken. Kok opp mellom hver gang du gjør dette.

Kok grøten i ca 5 minutter. Smak til med salt.

Server den med rømmesmøret eller vanlig smør, sukker og kanel. Rød saft er god drikke til.

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply