Disse rundstykkene bruker vi til hverdags og i matpakka. De er saftige og metter godt. Oppbevar i frysen, og varm i ca 8 min. på 200 grader for smaken av ferskt bakverk. /g

Ca 15 rundstykker
50 g Røros Smør
4 dl Mjølk eller vann (jeg har også brukt en blanding av Syrnet Mjølk og Helmjølk)
1/4 pk fersk gjær
1 beger Cottage Cheese (ca 240 g)
1 stort egg, lett rørt sammen

300 g grov sammalt spelt
300 g siktet speltmel
150 g havre- og bygg-gryn

Smelt smøret i en liten kjele, ha i mjølka (eller vannet) og varm dette til ca 20 grader. Rør ut gjæren i en del av mjølka. Bland cottage cheese og egg i det våte.

Bland så i sammalt spelt og havre-/byggryn. Ha i det meste av det siktede speltmelet. Elt godt. Deigen blir ganske klissete og havre-/byggrynene vil også trekke til seg litt væte under heving. Spe derfor med mel til deigen er så fast at du vil få formet den til rundstykker, men ikke mer.

La deigen heve under plast i 2 timer. Bak ut rundstykkene og etterhev på brettet i 45 min. Stek på 200 grader i 20-25 min.

Rundstykkene er ferdigstekt når det kommer en hul lyd når du banker på undersiden av dem.

Jeg bruker å oppbevare de i frysen og så varme dem på 200 grader i ca 8 min. når jeg tar dem frem.

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply