Her har jeg prøvd meg på en litt sunnere bollevariant. Det går selvfølgelig an å gjøre bollene enda sunnere, men disse kan jeg love at oppfyller alle krav til mykt, søtt og fluffy bollestoff! Jeg vil tro at det går helt fint å bytte ut alt hvetemelet med speltmel og alt sukkeret med honning, men har ikke prøvd det selv.

Så dette er altså litt sunnere boller, de helt sunne bollene får jeg komme tilbake til senere… /g

20 boller
150 g Røros Smør Mild
5 dl Helmjølk
1 ts appelsinjuice
1/3 pk fersk gjær
100 g bokhveteflak

400 g siktet speltmel
200 g hvetemel
40 g honning
40 g sukker
30 g kokosblomstsukker

Smelt smør, ha i appelsinjuice og melk til væsken er ca 20 grader. Rør ut gjæren i 1 dl av væsken. Bland så alle ingrediensene og elt godt til deigen slipper kantene på bollen. Hev i ca 2 timer.

Bak ut bollene og etterhev i 1 t.

Stek på 200 grader i ca 10 min.

fastelavensbolle1

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply