Is av Røros Rømme

Prøv denne spennende oppskriften på is basert på Røros Rømme fra bloggeren “I all enkelhet-Simple pleasures”. Du finner det opprinnelige innlegget her.

Syrlig og søt og basert på en fantastisk råvare? Rømmeis er noe du definitivt bør prøve. Og da aller helst med en rømme som Røros Rømme.

Jeg har vært en ivrig fan av produktene fra Rørosmeieriet lenge og det er gledelig å se at merket får større innpass i de store dagligvarekjedene. Rømmen er økologisk, har fått spesialitetsmerke av Matmerk og smaker så mye bedre enn annen rømme! Til tross for at jeg skryter brownien min (se oppskrift her) oppi skyene, så danket faktisk rømmeiskremen ut brownien i dette tilfellet. Brownien ble redusert til et tilbehør til rømmeiskremen. Drysser du frysetørret bringebær over rømmeiskremen, har du prikken over i’en som du serverer til en person som virkelig fortjener det.

Ingredienser:
3 dl Røros Rømme
Ca 1 dl Helmjølk
Ca 1 dl sukker
1 egg
1 vaniljestang

Fremgangsmåte:

Med iskremmaskin:

  • Skill ut vaniljefrøene fra vaniljestangen med en skarp kniv.
  • Visp egg og sukker luftig med en håndmikser. Visp inn melken, sukkeret, rømmen og vaniljestangen.
  • Sørg for at iskremmaskinen står i «frysemodus», hell røren oppi og la de få iskremkonsistens. Aller helst lar du iskremen være i fryseren til neste dag, dersom du er utålmodig kan du ta den etter cirka 2-3 timer.

Uten iskremmaskin:

Ha massen i en ildfast form og plasser i fryseren. Visp i  isen hvert 20 minutt til isen har fått passe konsistens.

Du finner flere spennende oppskrifter fra denne bloggeren på http://ienkelhet.com/. Takk for at du snakker så varmt om produktene våre og for at du delte din oppskrift med oss.

Leave a Reply