Dette er en favorittpizza-topping hos oss. Dette er en ujålete og kraftig pizza som gir mye smak.

Pizzabunn lager jeg som regel på slump. Noen ganger har vi lyst på en tjukk og mektig bunn med grovt mel og olje. Andre ganger vil vi ha en tynn, italiensk pizzabunn. Denne toppingen fungerer best på en litt tjukkere bunn fordi det er såpass mye topping, synes jeg. /g

Hvit pizzasaus med blåmuggost (nok til 2 pizzaer)
1 ss Røros Smør
1 ss hvetemel
1 dl Helmjølk
100 gr. Fjellblå fra Eggen Gardsysteri eller annen blåmuggost
1/2 boks Røros Rømme
1 ts sitronsaft
1 ts sukker
kvernet pepper

Smelt smøret på middels varme, ha oppi hvetemelet og surr i et par minutter. Dette blir som en tjukk grøt. Skru så ned varmen et hakk og spe med helmjølk. Det er viktig at du visper kjapt og kraftig mens du gjør dette. Pass på at sausen tykner mellom hver gang du sper med mjølk. Tilsett rømmen og la det småkoke litt i 5-10 minutter. Del osten i mindre biter og rør den ut i sausen. Ikke rør den helt ut, det er bare godt med små smaksbomber av ost i sausen. Smak til med søtt og syrlig (sukker og sitronsaft), samt pepper.

På denne pizzaen la vi reinsdyrsskav, kantareller, bacon og rødløk (stekt på middels varme i smør og så strødd med litt sukker).

TIPS! Det er også godt med kylling eller squash på denne pizzasausen.

hvit pizza med reinsdyr og blåmugg

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply