Potetsalat blir bare bedre om den får stå litt i kjøleskapet før servering. Oppskriften har jeg kommet frem til gjennom å prøve meg frem. Jeg liker at den er enkel å lage, men den smaker samtidig utrolig godt. Den “hemmelige” ingrediensen er selvfølgelig Røros Rømme. Dette er godt tilbehør til både spekemat og grillmat. Restene har du på brødskiva sammen med litt skinke eller roastbeef :). Husk å sette av tid til å avkjøle potetene. /g

4 gode porsjoner:
800 gram kokte poteter
1 beger Røros Rømme (270 ml)
1 pakke majones – jeg brukte 1 pk Røros Majones (160 gr)
1 ss sennep
1 lite beger Skjørost (160 gr)
1 eple (søt type)
3 vårløk eller 1 liten purre
Saften av 1/2 sitron
2 ss sylteagurk, hakket

2 ss flytende honning eller sukker
Salt, pepper og sitron til å smake til

Kok potetene og avkjøl. Bruk en potettype som er fast i kjøttet. Skjær poteten i terninger. Bruker du nypotet, så kan du godt la skallet være på.

Bland sitronsaft, sennep og honning/sukker. Kutt eplet i små terninger. Her bruker jeg også å la skallet være på, det er bare sunt :). Legg epleterningene i sitronblandingen, det forhindrer at eplene blir brune. Også vårløk/purre kuttes i små strimler.

Rør rømme, majones og sylteagurk sammen. Bland så alle ingrediensene lett sammen og smak til med salt, pepper, sitron og/eller mer søtt.

Tips! Varier oppskriften med mer eple, hvitløk (1-2 fedd) eller ramsløk (eks. 1/2 ts), reddiker eller selleri – det er mange muligheter. Hvis du liker en mykere salat med mer rømme og majones, er det bare å tilsette mer – bruk to deler rømme for hver del majones. Salaten blir mektigere når det er mer rømme og majones i den.

God sommer :)!

 

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply