yoghurtis blogg

 

Denne isen har blitt både mors og barnas favorittis :). Mor liker den fordi det er en sunn oppskrift og oppskriften lett kan dobles og tredobles. Som regel lager vi flere smaker når vi først er i gang. Barna liker den fordi dette er is de kan spise hver dag :). Ekstra god blir den med en liiiiten dæsj fløte i… /gunhild

 

Ingredienser:
1 kurv jordbær (ca 500 g) eller andre bær
1 beger (450 ml) Røros Yoghurt
3 ss søtt (honning, melis el)
1 ss lime- eller sitronsaft

Kjør bærene i en smoothiemaskin med det søte og litt lime eller sitronsaft. Jo søtere bær, jo mindre søtt trenger du 🙂 (og motsatt). Denne isen er frisk i smaken, den er ikke spesielt søt. Hvis du ønsker den søtere, så er det bare å tilsette mer søtt etter smak.

Her i huset er det ikke så populært med hele biter av bær, men hvis du liker litt større biter i isen, så tar du av halve av bærene, deler de opp og har de i på slutten. Ha i yoghurten og kjør maskinen til alt er blandet.

Vi gjenbruker gamle yoghurtbeger og rømmebeger til dette, fyller isen i disse og putter de i frysen. Når vi skal ha is så tar vi opp ett beger, setter det i litt varmt vann til det har begynt å mykne rundt kantene. Da skjærer/rører vi rundt med en gaffel og vips er isen klar til å fortæres. Mmmmmm…..

Tips 1: Når det er sesong, fryser vi ned hele bær som det så er lett å bruke til bla. is ellers i året.

Tips 2: Myk yoghurtis på 35 min: Fyll yoghurten i en flat beholder, eks. en dyptallerken og sett den i frysen i 30 min. Med større overflate, fryses yoghurten raskere. Så kjører jeg den delvis frosne yoghurten, frosne bær, søtt og litt syrlig i smoothiemaskinen. Da blir isen “softismyk” og serveringsklar med en gang :).

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply