Foto: Geir Foden

Skjørost er svært velegnet til bruk i ulike typer salater. Den kan godt erstatte fetere oster som fetaost. Skjørosten bidrar med mye protein til salaten og en mild, syrlig smak.

 

Den milde smaken gjør at den passer til de fleste salater, både grønnsalater og salater av ulike gryn/korn. Skjørost tåler forholdsvis mye varme før den smelter, så den er også velegnet i varme salater.

Med krydder og olje

For å få en skikkelig smakfull salatost, så kan du blande skjørost med urter/krydder. La den stå litt før du bruker den, så osten trekker smak.

Skjørosten kan også godt blandes med olje og urter og ligge i dette. Dette vil gjøre osten mykere i konsistensen. Denne blandingen holder seg svært godt i kjøleskap.

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

Leave a Reply