Foto: Geir Foden

Disse hverdagsvaflene er like sunne som grovbrød. Navnet er kanskje misvisende for disse deilige vaflene er like velegnet til å servere om du får gjester til bords. Røren står seg over natta i kjøleskapet. /g

 

10 plater
3 egg
3 dl Helmjølk
1,5 dl hvetemel
1,5 dl grovt sammalt
1 ts bakepulver
3 dl Skjørost
1- 2 ts sukker el annet søtningsmiddel
2 ss smeltet Røros Smør

Bland alt med en stavmikser og juster med mel til ønsket tykkelse på røra. La den stå å svelle i minst 20 min før steking på lav- middels varme. Populært hos store og små.

Den røra du ikke bruker opp i dag, er lettvint frokost en annen dag.

TIPS! Grovhetsgraden kan justeres. Jeg anbefaler å prøve havremel og/eller havregryn for en enda sunnere vaffel.

Oss på Rørosmeieriet

Hei og velkommen til oss!
Vi er ansatte på Rørosmeieriet som legger ut oppskrifter vi selv bruker og andres oppskrifter med våre produkter. Lurer du på hvordan du skal bruke skjørost eller tjukkmjølk? Da håper vi at du finner noe du liker her.

1 Comment

Leave a Reply